• idag
  29 sep
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tidsfråga innan en olycka med buss sker

Insändare
PUBLICERAD:
(Bilden är en så kallad genrebild och är tagen i ett annan sammanhang än det insändarskribenten skriver om).
Foto: Daniel Strandroth/arkiv

Hur fort får stadsbussarna köra på gångfartsområdet?

Mellan Torgbron och Nya stadens torg finns ett gångfartsområde som väldigt många människor passerar varje dag, inklusive mig själv. Nästan varje gång jag ska gå över där kommer bussarna i alldeles för hög hastighet, och vid ett flertal tillfällen har jag nästan blivit påkörd.

När man kommer från Torgbron är sikten lite skymd vilket gör att man inte hinner se bussarna som kommer i den höga hastigheten, till skillnad från om de faktiskt hade kört i gångfart. Dessutom finns det inte på kartan att de lämnar företräde för de som vill över vägen. Jag tycker att det är ett allvarligt problem, och en dag kommer en olycka ske om det inte blir någon förändring på detta snarast.

Anonym

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.