Hårda vindar orsakar störningar i tågtrafiken

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Arne Dedert
SMHI har gått ut med en varning för stormbyar och mycket hårda vindbyar i Västra Götalands län i helgen.

I Dalsland och Skaraborg kan det under söndagen och natten till måndag blåsa mycket hårda vindbyar. SMHI har därför gått ut med en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

I Bohuslän och Göteborg har SMHI utfärdat en klass 2-varning för stormbyar.

På grund av hårda vindar meddelar Trafikverket att tågtrafiken mellan Håkantorp och Gårdsjö ersätts med buss och att resenärer kan räkna med längre restid än normalt. De hårda vindarna kan även komma att påverka fler tågsträckor.

Kontakta ditt tågbolag för mer information.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas är till exempel:

Håkantorp, Blomberg, Framnäs city, Forshem, Filsbäck, Hällekis, Hova, Hasslerör, Järpås, Källby, Lidköping, Lugnås, Lovene, Lyrestad, Mariestad, Råbäck, Stora Levene, Trolmen, Torved, Äskekärr, Österäng och Gårdsjö.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.