Hoppa till huvudinnehållet

Bussmiljönären Simon sålde bilen: "Känns mindre stressigt"

Publicerad:
Simon Holst.
Simon Holst.

Det visade sig vara enkelt att byta ut bilresorna mot buss. Därför sålde bussmiljönären Simon bilen halvvägs genom projektet.

Projektet Bussmiljönärerna, som är ett samarbete mellan Götene kommun, Lidköpings kommun och Västtrafik, drog igång i oktober.

Bussmiljönärer redo att bryta bilberoendet

Deltagaren Simon Holst från Källby stack ut hakan på uppstartsmötet och berättade om sin förhoppning om att kunna bli så pass nöjd med att åka kollektivtrafik att han skulle kunna sälja familjens ena bil, som framförallt nyttjades till arbetspendling.

"Slipper leta parkering"

Halvvägs in i projektet sålde Simon bilen.

─ Det avgörande till att bilen såldes var att det var så enkelt att ersätta mina bilresor till och från jobbet med buss. Känslan så här efter försäljningen är att det känns mindre stressigt. Jag slipper leta parkering varje morgon och jag slipper dessutom allt underhåll som medföljer bilägande, säger han i ett pressmeddelande.

Pågår till februari

I projektet, som pågår fram till slutet av februari 2020, ges kommuninvånare i Götene och Lidköpings kommuner möjlighet att ändra sina resvanor och istället åka kollektivt.

Under tre månader har 19 personer erbjudits kostnadsfria busskort i syfte att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor. Insatsen från deltagarens sida är att byta ut minst 60 procent av sina arbetsresor med bil mot buss.

Projektet riktar sig i huvudsak till de som har möjlighet att resa med busslinje 106 mellan Götene och Lidköping, via Filsbäck och Källby, till arbetet.

Artikeltaggar

Götene kommun (org)KällbyKollektivtrafikLidköpings kommunNyheterVästtrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.