Hoppa till huvudinnehållet

Jula vill utöka med vandrarhem

Publicerad:
Gula villan vid Drysagården blir nu vandrarhem i regi Jula hotell och konferens.
Gula villan vid Drysagården blir nu vandrarhem i regi Jula hotell och konferens.

Jula holdingkoncernen, med Jula och hotellverksamheten i spetsen, planerar att utveckla Vilanområdet vidare genom att skapa vandrarhem i ”Gula villan” vid Drysagården.

Om kommunen beviljar bygglov innebär det att Jula hotell och konferens blir än ännu större aktör i området. I dag har hotellet 98 rum, Jula stugby och camping erbjuder 37 stugor och här finns även en ställplats för husbilar.

– Att få ett vandrarhem i direkt anslutning till det här ger oss fler möjligheter, det skulle innebär en väldigt bra palett, säger Mikaela Grundström, vd på Jula hotell och konferens.

Karl-Johan Blank, Juls ägare och koncernchef, förvärvade Gula villan redan 2013

– Jag jag tycker att läget är bra, det är nära till bad och fritid i Skara, säger han.

Redan i samband med köpet började Jula planera för vandrarhem och korttidsboende, exempelvis för studenter på vinterhalvåret.

– När kommunen nu utvecklar och satsar i Vilanområdet i anslutning till Skaras ”entré”, så ser vi till att till slut förverkliga planerna, säger Karl-Johan Blank.

Öppet året runt

Även Mikael Grundström ser företagets satsning som ett svar på kommunens utveckling av Vilanområdet.

– Det känns jättekul. Tanken är att vandrarhemmet ska vara öppet året runt, och att gästerna ska kunna nyttja hotellets faciliteter, som till exempel frukost, säger hon.

Vandrarhemmet kommer att ge plats åt cirka 40 boende och verksamheten kommer att hanteras inom ramen hotellrörelsen. Campingverksamheten ägdes tidigare av G och K Blanks Fastigheter, men går nu in som en naturlig del i hotellverksamheten.

– Det blir en bra helhet på området med allt från tält och camping till vandrarhem och hotell, säger Karl-Johan Blank.

Planen är att allt ska vara färdigt till sommarsäsongen.

Artikeltaggar

Karl-Johan BlankMikaela GrundströmNäringslivSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.