Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa - och här är snackisarna

Publicerad:
Tvåmålsskytten Joakim Andersson kvitterar ut det högsta betyget i Villa.
Tvåmålsskytten Joakim Andersson kvitterar ut det högsta betyget i Villa. Foto: Sören Turesson

Villa fick slita oväntat hårt mot jumbon Åby/Tjureda men vann med 6-4. Här är spelarbetygen, snabbanalysen och de hetaste snackisarna.

Snabbanalys

Det var ingen stor match som hemmapubliken fick se. Villa började helt okej och radade upp lägen framför jumbons utmärkte keeper Victor Birgersson. Men bollen ville inte in och sällan har väl Villa bränt så många lägen. Lite givmilt bakåt och då stod det bara 3-2 i paus.

I andra halvlek gick Villa ifrån till 5-2 och 6-3 utan att glänsa men allt såg klart ut. Då tappade Villa allt och slutet blev nervigt när Åby/Tjureda gjorde 6-4 i den 79:e minten och sedan brände friläge och sköt i stolpen. Hemmasegern var förstås rättvis men ack så onödigt spännande det blev.

Firade 86 år

Villa bildades 1934 och firade sin 86-årsdag på lördagskvällen tillsammans med de 2 432 åskådarna. Som förstås var nöjda med segern men absolut inte med spelet.

En bra vecka

För några dagar sedan var Villa tre poäng efter elitserietvåan Sandviken. Men Saik torskade båda sina fighter i veckan medan Villa tog full pott. En andraplats innebär hemmafördel genom slutspelet så det var några bra Villadagar trots allt.

Äntligen hemmaseger

6-6 mot Vänersborg, 2-5 mot Edsbyn och 3-3 mot AIK. Villa hade tre raka hemmafighter utan seger. Därför satt det förstås extra skönt med en tvåpoängare.

3 068

Det är Villas publiksnitt efter elva hemmamatcher. De två återstående spelas mot Frillesås och så den heta fighten mot Sandviken fredagen den 14 februari. Matchen mot Saik kan gälla massor så Villa kommer att snitta över 3 000 i elitserien igen. Starkt.

Artikeltaggar

BandyFelix PhersonJesper ErikssonJoakim AnderssonVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.