Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa - och här är snackisarna

Publicerad:
motala vs villaFotograf Daniel Strandroth
motala vs villaFotograf Daniel Strandroth Foto: Daniel Strandroth

Villa vände 0-2 i paus till en 4-3-seger borta mot Motala. Här är spelarbetygen och de hetaste snackisarna.

Snabbanalys

Parodi på bandy långa stunder i "vårvädret" som gjorde att isen var spelbar runt en kvart i varje halvlek. Därför blev det massor av lyft från straffområde till straffområde. Villa hade det tufft i motvinden i första halvlek och 0-2 i paus var rättvist. I den andra kom Villa ut som ett nytt lag i medvinden och tryckte sönder Motala första kvarten när det gick att spela. Till sist blev det en rättvis seger även om det satt hårt åt på slutet. Inga stilpoäng men två sköna poäng för Villa.

Parodin

Miljoner med långa utkast från målvakt till målvakt under halva matchen. Tänk om vädret och isen blir så här i SM-finalen. Vilken mardröm och vilken PR-katastrof för sporten bandy. Ingen tycker om när bandyn blir så här men vad skulle Villa och Motala göra i "sommarvärmen"?

Tuffa avbräck

Villa kom till spel utan skadade Johan Esplund och sjuke Martin Johansson. Börjar nästan bli parodi på Villas alla skador och sjukdomar denna säsong. Esplund lär inte spela mot Åby/Tjureda på lördag men Martin är förhoppningsvis tillbaka.

Debutant från start

När Martin var borta fick Ludvig Johansson gå ned som libero och 18-årige Theo Lewerin fick göra sin första elitseriedebut från start på vänsterbacken. Theo skötte sig alldeles utmärkt.

Vassa smålänningar

Joakim Andersson två mål och Johan Löfstedt ett mål - plus en massa annat smått och gott. Villas smålänningar var männen bakom vändningen i andra halvlek. Och det är ju inte första gången.

Martins drömmål

I den 79:e minuten fick Martin Karlsson bollen långt ned på egen planhalva. Tog fart sådär lite lagom och ingen hemmaspelare tog honom på allvar förrän det var för sent. Martin hade bollen som klistrad vid klubben och avslutade med att panga in 4-2 i bortre krysset från högervinkel. Vilket mål!

Sköne Brodén

Motalas assisterande tränare och förre Sandviken-tränaren, Magnus Brodén, satt på pressläktaren. Ringde ned lite goda råd till Motalas bänk och bjöd dessutom på massor av sköna citat. Vilken snubbe och synd att man inte spelade in honom.

Artikeltaggar

BandyElitserien i bandyJoakim AnderssonJohan LöfstedtMartin KarlssonVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.