Hoppa till huvudinnehållet

Allianspartier i möte efter kritiken från L

Publicerad:

Gruppledarna i de fyra allianspartierna har kallats till ett extra sammanträde efter liberalen Michael Karlssons hård kritik mot Moderaterna.

- Jag vill inte kommentera det här förrän vi diskuterat det i gruppledargruppen, säger M-gruppledaren Lotta Grönlund Plöen.

Det var i torsdagens NLT som Michael Karlsson beskyllde Moderaterna för ett ”osympatiskt agerande” i samband med turbulens kring ledningsorganisationen på Katedralskolan. Michael Karlsson, som bland annat är suppleant i kommunstyrelsen, har av moderata företrädare pekats ut som arkitekten bakom förslaget att ta bort en tjänst som administrativ chef.

Det här förnekar Michael Karlsson bestämt.

– Jag har aldrig pekat ut en enskild tjänst, jag visste inte ens att det fanns en administrativ chef på skolan. Det jag konstaterat är att de har en för stor ledningsorganisation, säger han i NLT.

”Kört eget race”

Beslutet att just den här tjänsten skulle tas bort kom enligt Michael Karlsson från Moderaterna.

– De har kört sitt eget race, de har startat tåget. Därefter har det bara varit för övriga allianspartier att hoppa på och säga jag. De som har en avvikande uppfattning ska tystas, säger han.

Michael Karlssons uttalanden mötte enligt NLT:s källor av starka reaktioner hos både Moderaterna och delar av Liberalerna. Hans agerande kommer nu att diskuteras vid ett i all hast sammankallat möte med alliansen gruppledargrupp.

– Diskussioner pågår. Jag vill inte kommentera det här innan vi diskuterat det i gruppledargruppen, jag vill inte föregå det som sägs där, säger Lotta Grönlund Plöen.

L får reda ut

Inte heller Kristdemokraternas gruppledare Tanjo Andersson vill i nuläget kommentera den spricka som uppstått i alliansen.

– Jag väntar på att Liberalerna ska reda vad de har sagt och vad de tycker. Jag vill höra mer från dem innan jag kommenterar Michael Karlssons uttalanden, säger han.

Artikeltaggar

Lotta Grönlund PlöenPolitikSkaraTanjo Andersson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.