Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa - och här är snackisarna

Publicerad:
Felix Pherson var bäst i Villa.
Felix Pherson var bäst i Villa. Foto: Thomas Kühnel

Villa åkte på en ny förlust borta mot Bollnäs med 4-5. Här är betygen, snabbanalysen och snackisarna.

Snabbanalys

Vilken härlig och kul match de 1 575 åskådarna fick se på Sävstaås. Det var fart och fläkt och Villa förde spelet långa stunder. Bollnäs backade lågt och satsade på giftiga omställningar och var livsfarligt i sina attacker.

Villa styrde klart i första halvlek och borde haft en ledning men fick nöja sig med 2-2 i paus. I den andra bytte lagen chanser men Villa skapade mest men fick inte in bollen. 16 resultatlösa hörnor säger en del. Hemmalaget var effektivast och segern var inte orättvis men heller inte helt rättvis...

Bortasviten bröts

Villas svit på 19 raka förlustfria matcher (2 kryss) utanför 0510-området bröts på trettondagen. Och att det var Bollnäs var inte oväntat. Senaste bortanollan före måndagskvällen var ju på Sävstaås den 23 november förra säsongen (1-3).

Mardrömsarenan

Villa höll minen uppe efteråt men det klart att Villa har ett mentalt underläge på Sävstaås. Villa har inte vunnit i elitserien på Sävstaås sedan 11 januari 2012! Och på de 13 senaste matcherna i Bollnäs har det blivit två segrar (två semifinaler 4 både 2012 och 2016), två kryss och nio förluster. Finns inte en chans att Villa väljer Bollnäs på sin slutspelshalva...

Tufft mot Hälsingelagen

Villa har spelat fem matcher hälsingelagen denna säsong. Facit är två segrar och tre förluster. Fyra av tio poäng alltså. Villa har kvar att möta Broberg på bortais.

Liberos på bjudhumör

Andreas West tappade bollen till Felix Phersons 1-0-mål och Martin Johansson missade en rensning innan Oskar West satte 2-2. Ovanliga misstag från två av Sveriges bästa liberos.

Ovan målskytt

Oskar Westh hade svarat för en assistpoäng inför trettondagen. Nu slog Bollnästalangen till med två mål (1-0, 2-2) och en assist. Snacka om islossning.

Artikeltaggar

BandyFelix PhersonJoakim AnderssonJoel BrobergVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.