Hoppa till huvudinnehållet

"Jocke" i poängtopp och Villa är överlägsen i publikligan

Publicerad:
Villas Joakim Andersson toppar elitseriens poängliga med sina 23 poäng (17 mål och sex assist).
Villas Joakim Andersson toppar elitseriens poängliga med sina 23 poäng (17 mål och sex assist). Foto: Sören Turesson

Joakim Andersson har smällt in 17 mål och svarat för sex assist.

Innebär 23 poäng och delad ledning i elitseriens poängliga för Villas stjärnanfallare.

Och Villa är som väntat helt överlägsen i publikligan med sina 2 834 åskådare i snitt vilket är hela 1 156 före tvåan Hammarby.

Villa toppar elitseriens publikliga i överlägsen stil med sina 2 834 åskådare i snitt.
Villa toppar elitseriens publikliga i överlägsen stil med sina 2 834 åskådare i snitt. Foto: Thomas Kühnel

13 av 26 omgångar är spelade av elitserien. Halvtid alltså och då är det dags att stämma av de olika ligorna.

I skytteligan är det ett överraskande namn överst för inte många hade tippat att Martin Söderberg skulle toppa på 21 mål. Det är två fler än Christian Mickelsson, Bollnäs. Villas Joakim Andersson är fyra med sina 17 mål. Hans klubbkompis Johan Löfstedt har smällt in elva mål.

Så här ser skyttetoppen ut:

21 mål: Martin Söderberg, Broberg. 19: Christian Mickelsson, Bollnäs. 18: Oscar Wikblad, Edsbyn. 17: Joakim Andersson, Villa. 15: Jimi Heinonen, Sirius. 13: Ted Bergström, Hammarby. 12: Pavel Ryazantsev, AIK, Jonas Engström, Broberg, Joakim Hedqvist, Vänersnorg. 11: Johan Löfstedt, Villa, Daniel Johansson, Västerås, Christoffer Fagerström, Bollnäs, Hannes Edlund, Sandviken, Philip Florén, Motala.

Veteraner i topp

I assistligan är Edsbyn rutinerade högerhalv Daniel Burvall Jonsson helt överlägsen med sina 18 assist, En annan veteran är tvåa - AIK:s Johan Willes med tolv assist. Bäste villait är Johan Löfstedt och Feix Phersson med åtta assist vardera.

Så här ser assisttoppen ut:

18 assist: Daniel Burvall Jonsson, Edsbyn. 12: John Willes, AIK. 11: Daniel Berlin, Sandviken, Tobias Holmberg, Västerås. 10: Martin Landström, Västerås, Ted Haraldsson, Sirius, Dmitrij Loginov, AIK.

"Jocke" delar

I poängligan är det delat i toppen mellan "Jocke" Andersson och Oscar Wikblad som båda har svarat för 23 poäng. "Jocke" har gjort 17 mål och sex assist medan Oscar svarat för 18 mål och fem assist. Men som ni ser är det oerhört tätt i toppen. Johan Löfstedt är delad sjua med sina 19 poäng fördelat på elva mål och åtta assist.

Så här ser poängtoppen ut:

23 poäng: Joakim Andersson, Villa, Oscar Wkblad, Edsbyn. 22: Martin Söderberg, Broberg. 21: Christian Mickelsson, Bollnäs, Daniel Burvall Jonsson, Edsbyn. 20: Daniel Berlin, Sandviken. 19: Johan Löfstedt, Villa, Martin Landström, Västerås. 18: Tobias Holmberg, Västerås. 17: Jimi Heinonen, Sirius, Hannes Edlund, Sandviken. 16: Daniel Johansson, Västerås, Simon Jansson, Edsbyn.

19 841 åskådare

Villa är som väntat överlägsen i publikligan. Villa har lockat 19 841 åskådare till arenan vilket ger ett snitt på 2 834. Hammarby har lockat 11 746 åskådare till Zinkensdamm på sina sju hemmamatcher vilket ger ett snitt på 1 678.

Så här ser publiktoppen ut:

1) Villa 2 834 åskådare i snitt

2) Hammarby 1 678

3) Bollnäs 1 633

4) Sandviken 1 351

5) Edsbyn 1 253

6) Vänersborg 1 166

7) Västerås 1 154

8) Vetlanda 1 059

9) Sirius 999

10) AIK 949

11) Broberg 861

12) Åby/Tjureda 817

13) Motala 628

14) Frillesås 540

Elitseriens snitt: 1 224.

Artikeltaggar

BandyJoakim AnderssonJohan LöfstedtVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.