Ledsjö kyrka firar tio år

Mera
PUBLICERAD:
Foto: Göran Gustafsson
På söndag, den fjärde advent, firas ett tioårsjubileum i Ledsjö kyrka.

Den fjärde advent 2009 invigdes Ledsjö kyrka efter det omfattande uppbyggnadsarbetet efter branden. Det var i advent 2004 som kyrkan eldhärjades och prospektering och byggnadsarbetet tog precis fem år att genomföra.

Att det nu är tio år sedan kyrkan invigdes kommer att firas söndag den fjärde advent i samband med förmiddagens gudstjänst. Det blir en kyrkmässa då bland annat kantaten som beställdes till invigningen kommer att framföras.

Medverkar gör Husaby/Ledsjö kyrkokör, Lena Öberg, flöjt, Anders Torén, trumpet, Helena Ambertson, orgel och mässan leds av församlingspräst Ellinor Carlberg Mehrén. Lasse Hagström spelar orgel till kantaten.

Efteråt bjuds på födelsedagsfika i form av kaffe och tårta och det finns möjlighet att höra lite om byggprocessen.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.