Nej till återvinningsstation i Sjölunda

Nyheter
PUBLICERAD:

Ett förslag på en ny återvinningsstation i Sjölunda avvisas av samhällsbyggnadsnämnden.

Kommunen äger inte frågan, det är istället Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, som har ansvaret för stationerna, menar nämnden. Man menar vidare att samtidigt införs just nu fastighetsnära avfallsinsamling, det vill säga en möjlighet för alla hushåll i Lidköping att slänga papper och plast i ett återvinningskärl på tomten, vilket troligtvis gör det framtida behovet av en avfallsstation mindre angelägen.

Förslaget kommer från en medborgare som bor i Sjölunda och som gärna skulle sett en station vid förskolan i Sjölunda.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.