Hoppa till huvudinnehållet

Musikhjälpen nästa för Linnea Digerstedt

Publicerad:
Linnea Digerstedt ska jobba med årets upplaga av Musikhjälpen i Västerås.
Linnea Digerstedt ska jobba med årets upplaga av Musikhjälpen i Västerås. Foto: Thomas Kühnel

Mello, Let's dance, Så mycket bättre, Farmen, Talang – Linnea Digerstedt från Filsbäck har radat upp uppdragen på tunga tv-produktioner. Nu väntar Musikhjälpen, där hon ska vara auktionssamordnare.

– Jättekul! Det är väldigt häftigt att det engagerar så mycket, säger hon om insamlingskampanjen.

Linnea Digerstedt lade ribban högt när hon inledde tv-karriären med att praktisera på Mello som programledarnas högra hand. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, men uppdragen hon haft sedan dess går inte heller av för hackor, åtminstone inte sett till programmens titlar: Let's dance, Så mycket bättre, Farmen (nåja) och Talang.

– Det är några av de största underhållningsprogrammen. Det är helt otroligt att man har fått vara en liten del i produktionen av dem.

Nu står ett nytt uppdrag för dörren. I december ska Linnea vara auktionssamordnare på Musikhjälpen som i år äger rum i Västerås den 9–15 december. Linnea ska ta hand om auktioner och tävlingar i samband med besök av artister och andra gäster i buren.

Kommer vi att få se dig i rutan?

– Det tror jag inte, det ingår inte i min roll i alla fall.

Linnea har följt Musikhjälpen i många år. Redan som elev på Katedral var hon med och anordnade en lokal insamlingskampanj på skolan.

– Jag tycker att det är häftigt att det engagerar så mycket, säger hon.

Årets tema är sexuellt våld i krig och konflikter, vad tänker du kring det?

– Jag tänker att det är ett väldigt tungt tema – det är ju det värsta som många kan tänka sig att vara med om.

Hon hoppas att årets kampanj ska bidra till att sprida kunskap om problemet.

– Det pratas inte så mycket om det. Man vet att det förekommer, men inte så mycket om hur det påverkar samhället och individer.

Sedan i september bor Linnea i Stockholm, vilket är en klar fördel om man vill jobba med tv. Hon har sagt att hon ska ge det ett år, men det är en tuff bransch att ta sig in i och Linnea måste hela tiden tänka på nästa uppdrag. Och ännu vet hon inte vad som väntar efter Musikhjälpen.

– Det hade varit skönt att bara veta att det löser sig, men det har ju funkat hittills. Det får vara så här en period.

Genom sina inhopp på stora produktioner har hon i alla fall knutit många kontakter. En av dem är Sarah Dawn Finer som faktiskt var den första som kommenterade och grattade när Linnea la ut på Facebook att hon fått jobbet på Musikhjälpen. Bara en sådan sak.

– Jag hade ju hand om programledarna och kom dem nära, säger Linnea.

Artikeltaggar

FilsbäckLinnea DigerstedtMusikhjälpenNöje/KulturVästerås

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.