Hoppa till huvudinnehållet

Veteranen Brohede (KD) lämnar fullmäktige

Publicerad:
Leif Brohede (KD) har bestämt sig för att lämna politiken,
Leif Brohede (KD) har bestämt sig för att lämna politiken, Foto: Daniel Strandroth

Kristdemokraten Leif Brohede lämnar uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige. Men han sitter kvar som ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

– Det här innebär att jag kan fokusera på de två uppdragen samtidigt som vi får in ett nytt ansikte i kommunfullmäktige, och på det sättet kan förbereda för nästa mandatperiod. Man kan väl säga att det är ett strategisk beslut.

Leif Brohede har varit ledamot i kommunfullmäktige sedan 1991. Att han nu avsagt sig uppdraget innebär att han även lämnar rollen som gruppledare.

– Jag trodde väl inte att mina uppdrag skulle växlas upp den här mandatperioden. När det nu blev så vaknade en tanke om att vi redan nu är tydliga med vilka som arbetar för KD i valet 2022.

I dagsläget har Leif Brohede inga planer på att lämna uppdragen som kommunstyrelseledamot och nämndordförande innan mandatperioden är slut.

Artikeltaggar

Leif BrohedePolitikSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.