Katedralpersonal ställer politiker mot väggen

Publicerad:
Ylva Pettersson (M) Skara. Foto: Sören Turesson

De anställda på Katedralskolan ställer nu politikerna mot väggen när det gäller de framtida planerna för gymnasieskolan i Skara. Det här sker vid en frågestund i skolans matsal i morgon eftermiddag (tisdag).

Enligt de lärare NLT har haft kontakt med är kommunalrådet Ylva Pettersson (M) och samtliga ledamöter i barn- och utbildningsnämnden inbjudna till frågestunden. Men enligt Ylva Pettersson handlar det om ett dialogmöte där endast ledamöter från de politiska ledningen kommer att delta.

– Det är vad jag har fått till mig, att det är ett dialogmöte om budgeten. Det handlar inte om att vi ska komma med färdiga besked, säger hon.

Nämndordföranden Lotta Grönlund Plöen (M) ska i förra veckan fått inbjudan till mötet från personal på skolan, och då också uppmanats att skicka den vidare till samtliga övriga ledamöter.

– Det är den information jag har fått. Nu har jag inte hört något från nämndordföranden, men jag kommer att närvara, säger nämndens andre vice ordförande Therese Kristiansson (S).

Inte heller ledamoten Magnus Gunnarsson (MP) har hört något från ”rätt håll”.

– Vår ordförande har i alla fall inte fört det vidare till mig. Men jag tänker gå dit, säger han.

NLT söker Lotta Grönlund Plöen.

Artikeltaggar

Lotta Grönlund PlöenSkaraSkola och utbildningYlva Pettersson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare