Hoppa till huvudinnehållet

Ukebox visade vad ukulelen går för

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Ukeboxe visade att en afterwork kan bli riktigt svängig genom att spela ukulele och sjunga till.
Ukeboxe visade att en afterwork kan bli riktigt svängig genom att spela ukulele och sjunga till. Foto: Emma Hjorth

Det var ingen som behövde gå hem med svansen mellan benen då Ukeboxe spelade i Hyringa-Längnums bygdegård. Publiken var minst lika rytmiskt begåvade som oktetten, och klappade händerna på rätt ställen, både i och efter låtarna.

Under fredagskvällen anordnade Hyringa-Längnums bygdegård afterwork i lokalerna. På plats fanns bardisken, korvservering, salta pinnar, popcorn och, självfallet, glada besökare.

Även riktigt lysande glada musiker var stationerade i bygdegården. Ända från Söderköping kom bandmedlemmarna i Ukebox för att stötta sin Grästorpsinflyttade medlem Kimo Viklund under fredagens spelning. Programbladet utlovade låtar som man inte trodde gick att spela på ukulele, men som Ukebox på proffsigt sätt bevisade visst gick att framföra.

Sån't är livet

Mycket äldre country, men även svensk pop så som Sån't är livet och en hedersam version av den nyare låten All about that bass spelades för de drygt 70 till antalet personer som umgicks i bygdegården.

Och ett förtydligande. Gör inte samma misstag som Povel Ramels son Mikael Ramel och kalla bandet för "uke-box". Det uttalas "juukebox" och inget annat.

Artikeltaggar

Hyringa-Längnums bygdegårdKimo ViklundNöje/Kultur

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.