• idag
  11 juli
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  15 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Timmy Hansen i tårar efter VM-guldet

Sport
PUBLICERAD:
Timmy Hansen. Arkivbild.
Foto: Pavel Koubek/TT
Glädjetårar för Timmy Hansen.
Götenekillen är världsmästare i rallycross efter stor dramatik i säsongsavslutningen i Sydafrika.
– Jag är i chock, säger Hansen i TV10.

För fjärde året i rad hamnade VM-titeln i rallycross i Sverige. Men den blev en rafflande resa för 27-årige Timmy Hansen.

Racingsonen från Götene hade två poängs marginal ner till jagande norrmannen Andreas Bakkerud inför finalen i Kapstaden och därmed räckte det för Hansen att vara före Bakkerud i mål för att bli världsmästare.

Så blev det inte.

Svensken startade förvisso längst fram, före Bakkerud, men blev genast passerad av norrmannen och körde sedan av banan och in i sargen efter närkontakt med Bakkerud i inledningen av loppet. Där och då var Hansen femma. Det blev till slut en fjärdeplats för svensken, men då Bakkerud "bara" blev tvåa bakom finske Niclas Grönholm kunde Timmy Hansen fira titeln.

– Jag trodde aldrig på det. Jag är i chock, jag var så fokuserad, jag gjorde mitt livs prestation den här helgen, säger Hansen tårfyllt i TV10.

Både Hansen och Bakkerud slutade på 211 poäng men svensken blev mästare tack vare fler segrar under säsongen.

– Vilken säsong det har varit, och att jag fick avsluta den som världsmästare... jag vet inte hur jag ska känna. Det känns fantastiskt, det här är allt jag har önskat. Jag har drömt om det här sedan jag var liten, säger Hansen.

Det var Peugeot-förarens första VM-titel i karriären. Sverige har lagt beslag på samtliga titlar de fyra senaste åren, Mattias Ekström vann 2016 innan Johan Kristoffersson tog två raka 2017-18.

Timmy Hansens yngre bror Kevin, 21, slutade trea i årets mästerskap.