Dahlin: "Det är knappt jag vill åka hem"

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Rasmus Dahlin är nöjd med veckan i Sverige.
Foto: Jessica Gow/TT
Med två förluster blev Buffalos NHL-äventyr i Stockholm en tråkig historia. Men när det blickas tillbaka på veckan i Sverige håller Lidköpingskillen Rasmus Dahlin upplevelsen högt.
– Det är knappt så jag vill åka hem, säger han.

Buffalo följde upp fredagens 2–3-förlust med att få se sig besegrat 3–5 i den sista av de två matcherna mot Tampa Bay i Globen. När laget nu återvänder till USA för att fortsätta NHL-säsongen går det att konstatera att Sverigeäventyret inte gav det sportsliga utfallet som laget önskat.

– Nu är det väl lite surt. Men överlag har vi varit här i en vecka och njutit. Jag har visat mina kompisar runt och det är blandade känslor att åka hem, säger Rasmus Dahlin i omklädningsrummet efter lördagens förlust.

"Hur bra som helst"

TT: Känner du att upplevelsen i sig väger tyngre än det sportsliga?

– Ja, jag tror det, nästan. Det var lite konstigt där. För min del var det nog lite mycket fokus på allt runt omkring, vilket inte är så konstigt egentligen. Det har varit skitkul. Det är knappt så jag vill åka hem. Jag har haft det hur bra som helst.

För 19-årige Dahlin som är inne på sin andra säsong i Buffalo var det av förklarliga skäl annorlunda att spela på svensk mark jämfört med matcherna i Nordamerika.

– Det är stor skillnad faktiskt. Jag tycker att det är mycket häftigare att spela här för att man är så van med allt därborta. När alla sjöng med i nationalsången kändes det lite som att man var på... Nu har inte jag varit på stora VM men på JVM. Det var lite annat, svårt att förklara, men jag har njutit, säger han.

Vardagen väntar

Nu väntar däremot vardagen igen för Dahlin och hans fem svenska lagkamrater – med fullt fokus på det sportsliga. Buffalo inledde säsongen starkt men har tappat rejält i form den senaste tiden och har fem raka förluster. Trots det ligger laget fortfarande på slutspelsplats.

-Det är bara att rensa skallen och börja om på nytt. Få bort all frustration som finns inom en. Vi får börja om på ny kula, det kan bara bli bättre, säger Dahlin.