Nazist från Lidköping utvisad från Polen

Inrikes/utrikes
PUBLICERAD:

En svensk nazist i 20-årsåldern, bördig från Lidköping, har utvisats från Polen. Han sattes på ett plan till Sverige tidigt på fredagsmorgonen, säger en talesperson för den polska säkerhetstjänsten till nyhetsbyrån AFP.

Mannen var i Polen för att delta i illegal vapenträning och beskrivs som ett allvarligt säkerhetshot, enligt ett uttalande från säkerhetstjänsten.

Svenska säkerhetspolisen har inte velat kommentera det aktuella fallet.

Mannen har tidigare dömts till fängelse i Sverige i ett år och tio månader för en sprängladdning som hittades på en campingplats i närheten av ett flyktingboende. Föremålet detonerade aldrig, och han dömdes för försök till allmänfarlig ödeläggelse, enligt GT. (TT-NLT)

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.