• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jan-Erik Wallin: Tack Staffan Becker

Insändare
PUBLICERAD:
Staffan Becker.
Foto: Åsa Mwansa

Jag, och många med mig, har under den gångna veckan fått uppleva en fantastisk invigning av Sparbanken Black Box. Jag fick det i torsdags kväll – en magisk kväll som få av oss får möjlighet att uppleva igen.

Det var många som fick beröm och tack för allt bakom tillskapandet av black-boxen och arrangemanget under kvällen. Det var först när jag kom hem och jag började smälta alla intryck som jag konstaterade att jag å alla gästers vägnar borde ju tagit tillfället i akt att tacka Staffan Becker. För kvällen och, nu när han snart slutar, allt han gjort för konserthuset. Jag gör det nu:

- Från hela mitt och Anettes hjärta, från alla – i alla dess former – kulturälskande varabor, västsvenskar och övriga världsmedborgare vill jag framföra mitt varmaste tack. Jag tror - nej jag vet - att alla som besökt konserthuset håller med mig. För det är ju så att bakom alla lyckade arrangemang så finns det många engagerade personer. Och bakom dessa personer så finns det en bra chef. Under dina sex år i Vara har du lyft konserthuset från en väldigt bra nivå till en helt fantastisk och i Sverige helt unik nivå. Jag vet att du kämpat, jag vet att det inte alltid varit en dans på rosor, utan ibland mycket tufft. Men du har fixat det.

- Nu står vi i Vara med ett konserthus, fyllt av aktiviteter, en black-box som nu i veckan visat vad den går för och som ger en ytterligare dimension åt konserthuset. Jag drar mig inte för att säga att det tack vare den framgångsrika verksamheten i konserthuset som vi har kvar gymnasiet i Vara och att etableringen av det fantastiska AMB har skett. Söktrycket till båda skolorna är ju i dag mycket stort vilket jag är övertygad om att det bland annat beror på synergierna och samarbetet mellan er tre.

- Vara var en prick på kartan då du kom. När du nu efter sex år lämnar Vara Konserthus är Vara en betydligt större prick och många, väldigt många, varabor är stolta över att bo i Vara och stolta över vårt konserthus. Detta samtidigt som besökare och artister från hela Sverige gläds åt att få komma hit. De flesta känner sig liksom ”hemma” här, och det är väl precis så vi vill ha det. Vara Konserthus har inte enbart blivit Varas konserthus, utan hela närområdets hus.

Tack Staffan för att du bidragit till allt detta!

Jan-Erik Wallin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.