Hoppa till huvudinnehållet

De var bäst i Villa - och här är snackisarna

Publicerad:
Joakim Andersson var strålande.
Joakim Andersson var strålande. Foto: Thomas Kühnel

Villa tog sin tredje raka seger efter en strålande 5-3-triumf i seriefinalen i Edsbyn. Här är spelarbetygen och de hetaste snackisarna.

Piggebetygen

Omöjligt uppdrag efter fredagens insats. Samtliga Villaspelare förtjänar piggar men har vi bara tre spelare att ge till så är det så. Men vi kan förstå om flera är besvikna för detta var verkligen en laginsats.

Underhållningen

Vilken sprakande, glödande och fartfylld seriefinal vi bjöds på. Känns som två olika sporter jämfört med Villas båda tidigare matcher. Det var en njutning att titta på och tänk om varje match vore så här.

Blivande SM-final

Efter att ha sett den här fighten skulle jag bli förvånad om inte lagen möts på Studenternas den 21 mars. Edsbyn är helt enkelt ett fantastiskt bra bandylag med ett glödande offensiv och med massor av hot. Och Villa är onekligen ett hyggligt lag.

Tråkiga skadan

Edsbyns Hans Andersson bröt nyckelbenet i den 27:e minuten när han krockade med Johan Esplund. Absolut inget ojust, men riktigt tråkigt att Edsbyn får klara sig utan sin stjärnhalv i cirka 1,5 månad.

Comebacken i fel nummer

Johan Löfstedt var tillbaka efter sitt revbensbrott för fyra veckor sedan. Mest anmärkningsvärt var att han spelade i tröjnummer 14 istället för i nummer 23. Förklaringen var Löfstedts tröja gick sönder vid skadan i World cup och ingen trodde att han skulle göra comeback redan nu. På onsdag mot Bollnäs lär han spela i nummer 23 igen.

Andreasson i skyttetopp

Vem toppar Villas interna skytteliga? Jo, Martin Andreasson och Joakim Andersson på tre fullträffar vardera. En skräll så god som någon.

Artikeltaggar

BandyElitserien i bandyJesper ThimforsJoakim AnderssonLudvig Johansson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.