• idag
  1 juni
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Butiksytor planeras för bostäder

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Den charmiga butikslokalen i hörnet av Norra Torngatan och Källaregatan ska fortsätta hyras ut för verksamhet. Det vita huset bredvid som varit en del av butiken, ska däremot göras om till lägenhet.
Foto: Thomas Kühnel
Två butiksytor i centrala Lidköping som ägs av AB Bostäder, planeras om för bostäder.

Den ena lokalen ligger på Källaregatan och har tidigare varit en del av second handbutiken som Emmanus Åkvarn drev under en kortare period. Den finns i en vit huskropp bredvid det grönmålade huset. Den andra lokalen ligger på Mellbygatan mitt emot polisstationen och hyste tidigare Sterns golf. AB Bostäder vill återställa butiksfasaden till ursprungligt skick för att göra den mer lämplig för bostäder.

Däremot ska den del av butikslokalen i det gröna huset på Källaregatan vars stora skyltfönster riktas mot både Källaregatan och Norra Torngatan kvarstå som butiksyta. Innan second handbutiken fanns här Butiken min som sålde och hyrde ut fest- och bröllopskläder. Långt tidigare fanns under många år en elbutik i lokalerna och därförinnan Nordlanders dammode.

Det är ännu inte klart vad för verksamhet som ska in i lokalen.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.