Två telestationer stängs i Götene kommun

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Felicia Stadling
Två telestationer i Götene kommun kommer att stänga i november 2020. De som berörs är Årnäsbruk och Vättlösa, vilket påverkar totalt 63 kunder, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Detta är en effekt av att Telia fortsätter sin övergång från kopparbaserade tjänster till tjänster baserade på främst fiber- och mobilnät.

Kommunen har nu fått information om att de planerade förändringarna på Telias telenät innebär att två telestationer kommer att stängas i Götene om ett år.

"Eget ansvar"

Förändringen sker successivt över hela landet och innebär att de områdesvis ersätter vanlig fast telefoni med lösningar via mobilnätet, och bredband via telejacket (ADSL) med fiber eller mobilt bredband.

"Kommuner ansvarar inte för att tillhandahålla telefoni till medborgare. Som enskild har man ett eget ansvar att säkerställa sitt behov av telefoni och bredband. Kunder kan därför behöva kontakta olika leverantörer, och kanske också utvärdera olika lösningar" skriver kommunens IT-strateg Ingemar Ros.

Trygghetslarm tillhandahållna av Götene kommun påverkas inte av förändringen.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.