• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fastighetsägarna: En god dialog ett måste för att utveckla Lidköping

Debatt
PUBLICERAD:
Foto: Daniel Strandroth

Det är väl känt att en god dialog och fin samverkan är framgångsfaktorer i arbetet med att utveckla en stad.

I Lidköping arbetar flera organisationer medvetet i projektet Årets Stadskärna år 2021, som Tillväxt Lidköping är projektledare för.

För att nå framgång med ett projekt är det viktigt med en bredd av aktörer. I årets stadskärna medverkar kommun, fastighetsägare, handlare och övriga företag som alla bidrar utifrån sin förmåga och med ambition att vi ska lyckas. Uttrycket ensam är stark, stämmer inte alls in här, utan fokus måste vara på att skapa förutsättningar för god dialog och bidra till samverkan med och mellan alla aktörer.

Inte önskvärt läge nu

Vi som fastighetsägare känner inte att dialogen och samverkan i dag är vad som kan önskas. I förra veckan kringgicks dialogen kring anläggandet av en ny transformatorstation och regnbädd vid torget vilket innebär att 13 stycken parkeringsplatser försvinner. Varje parkeringsplats är bidragande till att handelsomsättningen stannar i centrum, vilket på sikt påverkar arbetstillfällen, underlag för nya etableringar och även intäkter till staden.

En stad som utvecklas och har som mål att öka tillväxt på flertal områden behöver parkeringar, tar man bort parkeringar måste man ha en plan för hur dessa ska ersättas. Tillgängligheten är en av de viktigaste faktorerna om människor ska välja att åka in till Lidköping och bidra till att staden fortsatt är en stad med liv och rörelse.

En dialog om ovan, vore på sin plats när vi tillsammans ska arbeta för att utveckla vårt Lidköping. Har utredning gjorts om dessa 13 parkeringsplatser och påverkan, var det den bästa platsen för att anlägga en regnvattenbädd? Ska vi ha lekplats och isbana på torget och var placeras i så fall dessa för att uppnå bäst effekt för staden? Frågorna kan bli många, men också finna sina svar genom ständig och ömsesidig dialog. Dialogen kan även bidra till att vi som aktör på ett tidigt stadium kan tänka om och föreslå lösningar för att ro i hamn våra ambitioner.

På god väg

Vi vill ha en levande stadskärna, som blomstrar av handel, ett levande torg och en plats där människor trivs. Vi är på god väg, men för att lyckas så är just nyckelorden som måste stå i centrum, dialog och samverkan, som man lever och verkar efter.

Vi är på god väg, men det finns några saker vi behöver jobba med för att komma vidare. Det är viktigt att vi gemensamt, tar vara på den kompetens och den erfarenhet som finns i Lidköping, för att komma framåt!

Tillsammans arbetar vi för Årets Stadskärna år 2021.

Alma Ohlin, Ansvarig Näringspolitik Fastighetsägarna Skaraborg

Jonas Danielson, Fastighetsägarna i Lidköping

Jörgen Ehn, Fastighetsägarna i Lidköping

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.