Hoppa till huvudinnehållet

Bildextra: Drömstart för tolfte ljusfesten

Publicerad:
Forsarna i Forshall visade sig från sin vackraste sida.
Forsarna i Forshall visade sig från sin vackraste sida. Foto: Daniel Strandroth/NLT

Om det var på grund av årets talare, Pär Lindblom, eller Thomas Di Leva, som Forshallsområdet under lördagskvällen var fullknôkat, låter vi vara osagt. Hur som helst, hösten visade sig från sin allra, allra bästa sida när det var dags för den tolfte upplagan av Nossan ljusfestival.

En strid ström av ljustörstande besökare rann in på Forshallspromenaden under lördagsaftonen. Orsaken var givetvis premiärkvällen av årets ljusfestival. Längs med det ljussatta promenadstråket kunde man värma sig hos stickgänget och hembygdsföreningen, skrämmas av spökhusets förrymda spöken, leka i trollens granriskoja och tända ljus till någons minne, för att nämna några aktiviteter.

– Efter en första bedömning verkar det ha kommit 5000 personer. Det är rekord för första lördagen, flest brukar komma den sista. Hur det går står skrivet i stjärnorna, men jag har bara hört positiva omdömen, berättade Claes Eriksson, en nöjd och kanske lite trött initiativtagare.

Att tända ljus till minne av någon var en uppskattad aktivitet i Grästorps pastorats tält.
Att tända ljus till minne av någon var en uppskattad aktivitet i Grästorps pastorats tält. Foto: Emma Hjorth

När man väl tagit sig ner till Forshalls strida, och kvällen till ära belysta forsar väntade en rad uppträdanden. Trubaduren Magnus Griwall underhöll på den lilla scenen medan den stora värmdes upp av Rou Nouz.

"De flesta är här för att lyssna på mig, men jag måste tyvärr vidare" avslutade årets invigningstalare, Pär Lindblom får Åse Viste sparbank skämtsamt sitt tal.
"De flesta är här för att lyssna på mig, men jag måste tyvärr vidare" avslutade årets invigningstalare, Pär Lindblom får Åse Viste sparbank skämtsamt sitt tal. Foto: Emma Hjorth

På stora scenen stod lite senare även Åse Viste sparbanks VD Pär Lindblom, som höll årets invigningstal. Om Grästorps enorma klättring uppåt på listorna och hur en sådan är möjlig berättade han.

– De flesta i publiken är här för att lyssna på mig, men jag måste tyvärr vidare, avslutade han skämtsamt sitt tal innan han lämnade över till kvällens då åtminstone näst största dragplåster, Thomas Di Leva.

"Det här är drömmarnas natt då allt är möjligt" menade kvällens dragplåster. Och visst blev det en drömlik afton.
"Det här är drömmarnas natt då allt är möjligt" menade kvällens dragplåster. Och visst blev det en drömlik afton. Foto: Emma Hjorth

Drömnatt

– Det här är en drömmarnas natt, då allt är möjligt, sade Di Leva innan det var dags för att dra igång de genom åren vältrallade låtarna.

Drömmarnas natt kanske var ett bra ord för att beskriva invigningsdagen: drömväder, drömhumör på de mångtaliga besökarna och åskådarna och rent ut sagt ett drömlikt, upplyst vattensmycke att beskåda: Nossan.

 • Spökhusets spöken skrämde de som gick på deras stig.
  Spökhusets spöken skrämde de som gick på deras stig. Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Foto: Daniel Strandroth/NLT
 • Hos Grästorps stickgäng och Åse och Viste hembygdsförening brann flitens vackra låga.
  Hos Grästorps stickgäng och Åse och Viste hembygdsförening brann flitens vackra låga. Foto: Emma Hjorth
 • Jacka och en varm mössa, det hör inte till Thomas Di Levas vanligaste skrud.
  Jacka och en varm mössa, det hör inte till Thomas Di Levas vanligaste skrud. Foto: Emma Hjorth
 • Publiken gav Thomas Di Leva känslan han får när han ser vårens första blomma.
  Publiken gav Thomas Di Leva känslan han får när han ser vårens första blomma. Foto: Emma Hjorth
 • Publiken bokstavligen bländades av Thomas Di Leva stundvis.
  Publiken bokstavligen bländades av Thomas Di Leva stundvis. Foto: Emma Hjorth

Artikeltaggar

Åse Viste SparbankForshallGrästorpGrästorps kommunNöje/KulturNossanNyheterPär LindblomThomas di Leva

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.