Hoppa till huvudinnehållet

Ringar på vattnet för Rou Nouz

Publicerad:
Rou Nouz är laddade inför Ljusfestivalen som skulle bli en engångsgrej, men istället ser ut att bli startskottet för en fortsättning.
Rou Nouz är laddade inför Ljusfestivalen som skulle bli en engångsgrej, men istället ser ut att bli startskottet för en fortsättning. Foto: Åsa Mwansa

80-talsbandet Rou Nouz skulle bara återförenas för en spelning som förband åt Tomas DiLeva under Ljusfestivalen. Men det ser ut att bli en fortsättning.

– Vi har fått flera förfrågningar om spelningar, säger sångerskan Marita Gezsti.

Rou Nouz spelade in en singel i Skara för 30 år sedan, och av en händelse hamnade den på en topplista i Tyskland och klättrade ända till förstaplatsen. Bandet spelade en hel del på hemmaplan i Skaraborg och reste som längst till Säffle. Sen blev det inte så mycket mer, av olika anledningar.

Rou Nouz har repat in sina fem gamla låtar från 80-talet.
Rou Nouz har repat in sina fem gamla låtar från 80-talet. Foto: Åsa Mwansa

På Marita Gezstis 50-årskalas nyligen såddes ett frö om återförening hos Anders von Tell och Håkan Torpenberg som en gång startade bandet tillsammans med Magnus Karlsson och Marita.

– Jag har ju tänkt tanken tidigare att det vore roligt, och de var så himla på. Då var det ju bara att haka på och så fick vi den här spelningen, säger Marita.

Spelningen på Ljusfestivalen i morgon blev första målet för repetitionerna. Bandet bestämde sig även för att spela in de fyra låtarna från den gamla singeln i nya versioner och släppa som ep.

– Vi gjorde även en dansversion av en av låtarna, Erotic girl, så nu finns den i tre versioner, säger Håkan Torpenberg.

Ytterligare en låt som inte spelats in tidigare, Follow your heart, har getts ut som singel och för den finns även intresse från ett skivbolag att göra en remix på. Niclas Blyh som har bolaget driver en blogg om 80-talsmusik. Han har tagit kontakt med Rou Nouz och även skrivit om bandet på bloggen.

– Vi får se vad det samarbetet kan generera, säger Anders von Tell.

Det har också kommit in fler förfrågningar om fler spelningar, en är redan bokad till juni nästa år. Men först måste fler låtar repas in.

– Det hinner vi inte nu för jag har en hel fars jag ska repa in i höst, så det får bli längre fram, säger Marita.

Vid lördagens spelning som förband åt Tomas DiLeva består bandet av Marita Gezsti, sång, Anders von Tell, trummor, Håkan Torpenberg, gitarr, Jocke Tellskog, klaviatur, Stefan Bertilsson, bas, och Anita Fransson, Ulrika von Tell och Lina von Tell som körar. Publiken kan förvänta sig en riktig nostalgitripp.

– Vi kör våra egna låtar och allt är skrivet och producerat på 80-talet. Vi låter som vi gjorde då. Vi ser inte ut som vi gjorde då, men nästan. Det blir en liten resa tillbaka i tiden, säger Anders von Tell.

Artikeltaggar

GrästorpKonserterMusikNöje/Kultur

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.