Han blir ny skolchef i Skara

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Hans Persson tillträder blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara.
Rekryteringen av ny skolchef i Skara är nu klar. I januari 2020 tillträder Hans Persson som chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Han kommer senast från Tjörns kommun där han är rektor för grundskolan och han har ett helt yrkesliv inom skolväsendet bakom sig.

– Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda Hans tjänsten. Han har ett stort strategiskt tänk och dokumenterat goda ledaregenskaper. Det arbete som gjorts på barn- och utbildningsförvaltningen ska nu förvaltas och utvecklas, säger kommundirektör Gustaf Olsson i ett pressmeddelande.

Arbetet med Skolstaden Skara fortskrider och är också en av anledningarna till att Hans lockades att söka tjänsten.

– Jag kände mig lockad av att få förankra Skaras större visioner och skapa en gemensam drivkraft kring uppsatta mål. I skolstaden Skara finns goda visioner och politisk enighet om att göra skolorna i staden ännu bättre tillsammans. Den samlade kraften när alla anser att skolan är viktig är det som gör att man kan ta sig an större utmaningar som Skaras skolor står inför. Jag tar vid och utvecklar där den tidigare slutat, säger Hans Persson.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.