Återfallsförbrytare dömd till fängelse för grov olovlig körning

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En Lidköpingsbo döms till en månads fängelse för grov olovlig körning.
Foto: Oskar Sjölander
Den körkortslöse Lidköpingsbon har en historik av att köra bil fast han inte har rätt till det. Nu har mannen, som är i 45-årsåldern, dömts till en månads fängelse vid Skaraborgs tingsrätt.

Den 29 maj 2019 stoppas mannen i en bil på Esplanaden i Lidköping. Mannen saknar körkort och rapporteras för grov olovlig körning. Anledningen till att han körde bil var av "gammal vana" uppger mannen i förhör.

Mannen har en historik av att köra bil utan att ha rätt till det och har lagförts för grov olovlig körning vid fem tillfällen mellan den 27 februari 2014 och 10 oktober 2018. Han har även dömts för stöld, rattfylleri och narkotikabrott.

Nu döms mannen till en månads fängelse vid Skaraborgs tingsrätt händelsen den 29 maj. Mannen döms även för ringa narkotikabrott efter att ha brukat cannabis den 25 juni 2019.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.