Beslut: Tillåtet att jaga skarv på golfbanan

Djur & natur
PUBLICERAD:
Lundsbrunns golfklubb har fått tillstånd att skjuta tre skarvar som etablerat sig på banan. Skarvarna på bilden finns på Måseberg i Vänern
Foto: Thomas Kühnel
Skarvar ställer till problem på golfbanan i Lundsbrunn och nu har länsstyrelsen godkänt skyddsjakt på tre av fåglarna.

Enligt det tillstånd länsstyrelsen i Västra Götaland utfärdat är det tre skarvar som har etablerat sig vid golfbanan och regelbundet äter karp ur de tre bevattningsdammar som finns på banan. Karparna är gräsätande och hjälper till att hålla dammarna öppna.

"Ni har provat med skrämselåtgärder utan synbar effekt", skriver länsstyrelsen. Tillståndet att utövas jakt på fåglarna gäller året ut. Länsstyrelsen skriver också att maginnehållet från de fällda skarvarna ska undersökas och alla identifierbara bytesdjur ska inrapporteras.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.