Han blir ny vd för Centrumbostäder

Bostad & byggen
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
David Petterson blir ny vd för Centrumbostäder i Skara från och med årsskiftet.
40 sökte jobbet som vd för det kommunala bostadsbolaget Centrumbostäder.
Nu är det klart att det blir David Pettersson, i dag affärsutvecklingschef hos Skövdebostäder, som efterträder Stefan Rånes på vd-posten.

– Det är hedrande på alla sätt. Jag ser verkligen fram emot att få ta mig an det här uppdraget, säger han.

Personalen informerades om tillsättningen under torsdagen, och David Pettersson kommer att tillträda tjänsten den 1 januari.

– Vi ser David som rätt person att leda verksamheten och utveckla de uppgifter vi har fått av våra ägare. Han har en bred kompetens och kommer att passa in i gruppen, säger Centrumbostäders styrelseordförande Thomas Karlsson.

Centrumbostäder står inför en spännande utvecklingsfas med tanke på den planerade nybyggnationen på stationsområdet. Men det är småpotatis i jämförelse med den expansion som Skövdebodstäder upplevt de tio senaste åren.

– För mig är det en utmaning att komma till ett mindre bolag. Det är kul att Skara vill satsa och utveckla, jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, och jag är medveten om att stationsområdet står högt upp på agendan, säger David Pettersson.

Han anställdes som controller i Skövdebostäder 2007, var borta för andra uppdrag under några år, för att 2015 återvända till den nuvarande tjänsten som affärsutvecklingschef.

– Jag ska inte påstå att jag i dag har bra koll på Centrumbostäder. Men jag kommer från samma värld, allmännyttan. Därmed har jag också jobbat med samma typ av frågor.

Ulf Ekwall är fortsatt tillförordnad vd för bolaget fram till årsskiftet.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.