Hoppa till huvudinnehållet

Två konkurrerar om skolchefsjobb i Skara

Publicerad:
Två kandidater konkurrerar nu om att ta över efter Jonny Palmkvist som chef för barn- och utbildningsförvaltningen.
Två kandidater konkurrerar nu om att ta över efter Jonny Palmkvist som chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Två kandidater konkurrerar nu om tjänsten som chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Den ene av dem bor i Skara, de andre kan tänka sig flytta till kommunen om denne får jobbet.

– Jag kan avslöja så mycket som att ingen av dem jobbar inom Skara kommun i dag. Mer än så vill jag inte säga av hänsyn till de sökande, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Den 20 augusti var egentligen sista ansökningsdagen för de som kan tänka sig att bli skolchef i Skara efter Jonny Palmkvist. Den rekryteringsfirma som kommunen anlitar presenterade då fem möjliga kandidater. Men kommunledningen ville ha ett bredare underlag, och valde att förlänga ansökningstiden med en månad.

– Det innebär inte att de fem är borta. Men vi vill gärna ha ett bredare underlag med tanke på var skolan står nu, inte minst ekonomiskt, sa Gustaf Olsson i NLT den 28 augusti.

Fanns bland de fem

Förlängningen innebar ytterligare ett antal sökande, totalt blev det till slut 24. Men de två som nu är aktuella fanns i den grupp av fem kandidater som valdes ut i första omgången. Båda har en bakgrund inom skolan, och de uppfyller de kriterier som kommunen ställt upp när det gäller kompetens och erfarenhet.

– Jag är väldigt nöjd med båda de här kandidaterna, det händer saker när man har fler samtal. Samtidigt kom det in fler intressanta sökande när vi förlängde tiden. Det gör att jag känner mig trygg i att vi inte har missat någon, säger Gustaf Olsson.

På tisdag hålls slutintervjuerna med de två som nu konkurrerar om jobbet. Gustaf Olssons förhoppning är att det då också ska bli klart vem som blir ny skolchef i Skara.

– Även om det är jag som anställer finns det alltid en risk att facket inte delar min uppfattning. Politikerna ska ju också säga sitt. Men förhoppningsvis tycker vi lika.

Om det blir en smärtfri utgång av slutintervjuerna hoppas Gustaf Olsson att en ny skolchef ska vara på plats till den 1 januari.

Artikeltaggar

Gustaf OlssonJonny PalmkvistSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.