En kväll om cancer

Nyheter
PUBLICERAD:
Chaido Chamalidou och Jenny Nyqvist informerar om bröstcancer vid ”En kväll om cancer” i Götene.
Foto: Privat
I samband med Internationella Lions-dagen tisdagen den 8 oktober hålls en temakväll om cancer i Centrumhuset i Götene.

För drygt ett år sedan fick Jenny Nyqvist från Lundsbrunn ett forskningsanslag på 200 000 kronor från Lions Cancerfond Väst. Jenny är överläkare i kirurgi på Skaraborgs Sjukhus i Lidköping.

Hon är en av talarna vid ”En kväll om cancer” i Centrumhuset. Där deltar också Chaido Chamalidou, överläkare i onkologi, som betyder läran om tumörsjukdomar. Både Jenny och Chaido är doktorander vid Sahlgrenska Akademin inom Göteborgs Universitet och forskar om bröstcancer.

De kommer att ge allmän information om bröstcancer och om resan för en patient från diagnostik till behandling av bröstcancer.

Samlat in 14 miljoner

Mer än var tredje svensk får cancer under sin livstid. Stora framsteg inom forskningen har gjort att fler och fler som får cancerdiagnos i dag överlever en längre tid. Lions Cancerfond Väst stödjer patientnära cancerforskning i Västsverige.

Cirka 14 miljoner kronor är insamlade sedan fonden startade 2010. Hittills har 71 olika forskningsprojekt fått anslag från fonden. Insamlingsbidrag kommer från Lions-klubbar och direkt från allmänheten.

Som alltid i Lions aktiviteter är allt arbete helt ideellt. Kostnaderna hos Lions Cancerfond Väst är därför mycket lägre än kostnaderna hos de flesta andra insamlingsfonder. De tre senaste åren har de totala kostnaderna varit lägre än fyra procent. Från Lions Cancerfond Väst deltar ordförande Lars Ersmarker.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.