Walk of hope överträffade målet - så mycket pengar samlades in

Nyheter
PUBLICERAD:
Sport och kultur för allas "colour walk" var ett populärt inslag hos den yngre deltagarskaran under Walk of hope. Här är det Wille Fast, Axel Håkansson och Oliver Danielsson som sätter färg på tillvaron.
Foto: Thomas Kühnel
57 828 kronor inbringade Walk of hope i Lidköping. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.
– Väldigt kul att konstatera att vi slog vår målsättning på 50 000 kronor, säger Johan Hjelmaeus på Sparbanken Lidköping som var en av medarrangörerna.

Med en insamlad summa som överträffade målet och odelat positiv respons från deltagarna får förra veckans Walk of hope i Lidköping betecknas som en framgång, även om det ostadiga vädret verkar ha skrämt bort en del barnfamiljer.

– Tyvärr ösregnade det inne i stan precis när vi drog i gång, säger Johan Hjelmaeus.

Uppskattningsvis deltog omkring 450 personer i promenaden (i vacker kvällssol, bortsett från de första 20 minuterna). Det är deltagaravgifterna från dem, intäkterna från kioskförsäljningen samt gåvor både i Swish-form och i kontantbössor som tillsammans utgör de knappa 58 000 kronor som kommer Barncancerfonden till del.

– En jättebra insats, tycker Johan Hjelmaeus.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Vi pratade faktiskt om det precis efteråt när vi gjorde en liten utvärdering. Vi tycker att det är en trevlig grej, så förmodligen – jag vågar inte lova något – kommer det tillbaka i en eller annan form.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.