Varning för hårda vindbyar under söndagen

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kuling på Vänern och hårda vindbyar över land väntas i eftermiddag.
Foto: Daniel Strandroth/arkiv
Det kan bli rejält blåsigt i eftermiddag och SMHI utfärdade på söndagsmorgonen en klass 1-varning.

Enligt SMHI närmar sig ett djupt lågtryck Skandinavien västerifrån. Man har utfärdat en kulingvarning på samtliga farvattnen, inklusive Vänern, och en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i nordvästra Götaland. Hela Skaraborg omfattas av varningen.

Det är framför allt under söndagseftermiddagen som det väntas bli västlig vind med mycket hårda vindbyar, som kan nå 21 meter per sekund.

Så här beskriver SMHI klass 1-varningen: Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.