• idag
  6 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.6 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  10 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Miljardsatsning på Metsä Tissue

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Metsä Tissue har ansökt om ett nytt miljötillstånd i Mariestad som en del av sitt framtida fabriksprogram. Det skulle innebära satsningar på närmare 2,5 miljarder kronor i en första etapp på bruket i Mariestad.

För knappt en månad sedan avslutade arbetsgivaren och facket förhandlingarna om det varsel som lades på Katrinefors bruk i våras och som berörde 24 personer. Båda parter benämnde förhandlingarna som lyckade och att de hade gott framtidshopp om fabriken i Mariestad.

Metsä Tissue vill storsatsa på fabriken i Mariestad.
Foto: Per Warvlin

Nu kommer kanske förklaringen: Koncernledningen vill satsa 230 miljoner euro på en utbyggnad av fabriken i Mariestad!

I ett pressmeddelande på hemsidan skriver Metsä Tissues vd Esa Kaikkonen följande: "Skandinavien är vårt viktigaste marknadsområde och vi är engagerade i att utveckla vår verksamhet här. För oss representerar Sverige och Mariestad en god driftsmiljö och företaget med vår professionella och engagerade personal".

Om projektet blir verklighet kommer det att innebära nyanställningar på Katrinefors bruk.

Metsä Tissues koncernledning kommer att hålla en presskonferens i Regionens hus i eftermiddag angående satsningarna i Mariestad. Katrinefors bruk producerar produkter för varumärkena Serla, Lambi och Katrin.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.