• idag
  14 aug
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Realistisk brandövning på Majorsallén

Nyheter
PUBLICERAD:
Den som vill se hur räddningstjänsten arbetar kan ta sig till Majorsallén 77 A på onsdag kväll när en realistisk brand- och utrymningsövning genomförs. Bilden är från en brandövning i Margretelund 2015.
Foto: Thomas Kühnel
AB Bostäder genomför på onsdag kväll en realistisk brand- och utrymningsövning på Majorsallén 77 A.

– Vi har haft ett par allvarligare bränder i våra fastigheter under året och ser hur värdefull denna övning är. I de fallen har en fungerande brandvarnare och ett snabbt agerande från berörda bidragit till att det endast blivit materiella skador och det är vi tacksamma för, säger AB Bostäders driftschef Jimmy Andrén i ett pressmeddelande.

Övningen sker i samarbete med räddningstjänsten västra Skaraborg, som kommer att finnas på plats för att informera och svara på frågor. Det kommer också att finnas möjlighet att själv pröva på släckning.

– Man kan även följa hela händelseförloppet på vår Facebooksida där vi kommer att sända live, ända från när larmet går på stationen tills räddningen är klar, meddelar AB Bostäders marknadschef Malin Gustafsson.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.