• söndag
  1 nov
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  13°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  3 nov
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  4 nov
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blank och söner köper SLA-huset

Ekonomi
PUBLICERAD:
Blank och söner i Skara har köpt SLA-huset på Garpastigen i centrala Skövde.
Foto: Anna Warner
Skarabaserade fastighetsbolaget Blank och söner AB köper det centralt belägna SLA-huset i Skövde.

- Vi ser fram emot att ytterligare etablera oss i Skövde och få förvalta en väldigt spännande och fin fastighet, säger Marianne Blank, vd för Blank och Söner AB,i ett pressmeddelande.

Säljare är NWT fastigheter AB och affären omfattar en blandfastighet med mycket bra läge i centrum. Byggnaden uppfördes under 1990 och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 8 650 kvadratmeter, fördelade på 41 lägenheter, ett gym, fem kontor och en mindre butikslokal.

- Vi upplever att det finns ett stort intresse för attraktivt belägna fastigheter i Skövde och Skaraborgsregionen, säger Mattias Andersson, chef för Newsecs västsvenska transaktionsverksamhet, som varit säljrådgivare till NWT fastigheter.

NWT fastigheters vd Mats Muregård konstaterar att bolaget i dag har en övervikt av lokaler i sitt bestånd.

- Försäljningen ligger väl i linje med vår tillväxtstrategi inom bostäder. Vi bygger bland annat 150 nya lägenheter centralt i Karlstad. Samtidigt är vi glada över att det är en lokal entreprenör som förvaltar SLA-huset vidare, och tidningsverksamheten kommer att finnas kvar i huset, säger han.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.