Tranåsbo åtalas för utpressning mot Lidköpingspar

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En man i 30-årsåldern åtalas för utpressning efter misstanke om att ha tvingat till sig pengar och en mobiltelefon av ett par i Lidköpings kommun.
Foto: Oskar Sjölander
Ett par i Lidköpings kommun kände sig så hotade av en man i 30-årsåldern att de gav honom en mobiltelefon samt 8 300 kronor. Nu åtalas mannen, som är från Tranås, för utpressning vid Skaraborgs tingsrätt.

Enligt åtalet ska Tranåsbon ha kommit hem till parets bostad tillsammans med två andra personer den 11 februari i år. Tranåsbon ska ha krävt mannen på pengar, en form av betalning för en beskyddarverksamhet, en tjänst som offret inte var intresserad av.

Då ska Tranåsbon ha sagt något i stil med "att det skulle gå illa för dem" om han inte betalade.

Paret ska då ha gett mannen en mobiltelefon samt fört över 8 300 kronor till ett konto som tillhör en kvinna i 60-årsåldern, även hon från Tranås.

Nu åtalas mannen för utpressning vid Skaraborgs tingsrätt, ett brott han förnekar.

Mannen åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott. Han erkänner innehav men förnekar bruk av narkotika.

Kvinnan, som fick pengarna överfört till sig, åtalas för penningtvättsbrott.

Även hon nekar till brott.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.