Körde in i stillastående bil – åtalas för vårdslöshet i trafik

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 40-årsåldern åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att ha kört in i en stillastående bil på E 20 i höjd med Vara.
Foto: Oskar Sjölander
En man i 40-årsåldern körde in en bil som fått motorstopp på E 20 och skadade två personer. Nu åtalas han vid Skaraborgs tingsrätt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Den var den 10 juni i år som en bil med tre personer fick motorstopp på E 20 i höjd med Vara. Föraren, en man, och en av passagerarna, en kvinna, ställde sig framför bilen medan den tredje var på väg att hämta en varningstriangel då den nu åtalade mannen körde in i bakpartiet på den stillastående bilen som hamnade i diket.

Mannen framför bilen slungades åt sidan medan kvinnan hamnade under bilen och kom loss först efter att Räddningstjänsten lyft bort bilen.

Mannen drabbas av whiplash-skada och sprucken trumhinna. Kvinnan brännskadas på ryggen av avgasröret och drabbas av en fraktur i nacken.

Den andra passageraren undviker att bli träffad.

Nu åtalas mannen för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada vid Skaraborgs tingsrätt.

Mannen förnekar brott och menar att de har agerat vårdslöst genom att inte ha satt på varningsblinkers, vilket styrks av mannens far som också var vid platsen. Personerna i den påkörda bilen påstår dock att de satt på varningsblinkers.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.