Sommarland i ny halloweensatsning

Nyheter
PUBLICERAD:
Den 26 oktober öppnar Skara sommarland portarna på nytt för allmänheten. Då ska tivoliområdet förvandlas till ett halloweenområde med pumpor och halloweenväsen.
Foto: Petter Johansson
Knappt har Skara Sommarland stängt portarna för sommaren innan en ny säsong tar vid. I fredags startade biljettförsäljningen till parkens första halloweensatsning, Scary Sommarland, och förberedelserna är redan i full gång.

– Att få vara med om Sommarlands första halloweensatsning känns otroligt spännande. Vi öppnar för en helt ny säsong där vi verkligen inte sparar på krutet, säger Sommarlands vd Janne Nilsson i ett pressmeddelande.

Den 26 oktober öppnas parken portar på nytt för allmänheten. Tivoliområdet kommer då att ha förvandlats till ett halloweenområde med pumpor, nya matupplevelser, sagoläsning och halloweenväsen. Parken byter då också tillfälligt namn till Scary Sommarland.

– Hela tivolidelen och alla attraktioner håller öppet och tematiseras fullt ut i Halloweens tecken, säger Janne Nilsson

Pumpkin och pancakes

Karuseller och spel får under de här dagarna konkurrens av nya upplevelser, där barnen bland annat kan gå Häxans stig, ta sig igenom Labyrinten, lyssna på rysmysiga berättelser under sagostunder på fikatorget och träffa lagom rysliga halloweenväsen som smyger runt i parken. Dessutom utlovas två nya speciella halloweenattraktioner.

– Vad det blir avslöjar vi senare i september.

Den som blir hungrig av alla skräckupplevelser kan söka sig till nya restaurangen Pumpkin och pancakes som öppnats tillfälligt vid Main Street. På menyn står bland annat pannkakor och varm pumpasoppa.

– Halloween är något som bara blir större och större i Sverige för varje år, säger Janne Nilsson.Scary Sommarland kommer att hålla öppet den 26 och 27 oktober, samt 30 oktober-3 november.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.