Tre polispatruller larmades till bråk på skolgården

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tre polispatruller larmades till et bråk på Fredriksdalskolan i Lidköping efter att två 13-åriga pojkar hamnat i konflikt.
Foto: Semir Hasanbegovic
Vid lunchtid på fredagen utbröt ett bråk mellan två 13-åriga pojkar på Fredriksdalskolan i Lidköping. Tre polispatruller kallades till platsen.

Det var klockan 12.25 som händelsen anmäldes till polisen.

Enligt polisens stationsbefäl i Lidköping rör det sig om ett rörigt ärende där två 13-åriga pojkar hamnat i konflikt på skolgården.

– Det finns en historik bakom konflikten, som ska ha startat vid ett tidigare tillfälle. Under dagen har en av pojkarna uppträtt på ett sätt så att den andra pojken känt sig hotad, förklarar Martin Kihlsten, stationsbefäl hos polisen i Lidköping.

En anmälan om olaga hot har skrivits.

– I nuläget vill vi inte gå ut med mer om händelsen men det hela ska ha utspelat sig på skolgården och det finns många vittnen till händelsen.

Hur jobbar ni vidare med ärendet?

– Den misstänkte är inte straffmyndig och vi utreder det till en viss del så att ingen över 15 år varit inblandad. Sedan lämnar vi över till socialtjänsten, säger Martin Kihlsten.

– Vi ser allvarligt på händelsen och kommer utreda det vidare. Jag kan inte säga så mycket mer i nuläget, säger Patrik Hellman, rektor på Fredriksdalskolan.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.