Dåligt underhåll av våra gator

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Sören Turesson

Fråga på svar från Daniel Gustafsson, anläggningschef Park & Gata, Lidköpings kommun.

Tack för ditt svar Daniel Gustavsson! Det är en ganska dyster bild du målar upp och jag kan förstå dina utmaningar. Situationen verkar också värre än jag befarade; budgeten för 2019 är slut i augusti och drygt 20 miljoner behövs för att komma ikapp på underhållet!

Med ovanstående bild i minnet önskar man ju att kommuner i allmänhet och Lidköping i synnerhet ägnar sig åt kärnverksamheten och inte fokuserar på att bygga koncernverksamhet, driva aktiebolag samt driva eventverksamhet och medverka till att arrangera t.ex. Power Big Meet, Melodifestival mm. mm. Listan kan göras lång. Trevliga evenemang tycker säkert många, men dock inte obligatoriska uppgifter för en kommun.

Det är dags att vi medborgare kräver ordning i verksamheten Lidköping och ett 100-procentigt fokus på kärnverksamheten. Finns det sedan eventuellt medel kvar kan man till viss del jobba med de frivilliga uppgifterna.

Så frågan får väl gå till ansvariga politiker för Samhällsbyggnadsnämnden; hur ser planen ut för att få balans i underhållsskulden och en budget utifrån behov framöver?

Pierre Lindskog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.