Vara kommun agerar för säkrare färd i skolbussar

Insändare
PUBLICERAD:

Vara kommun ser allvarligt på säkerheten i våra skolbussar. Alla barn som åker till och från skolan ska göra detta på ett säkert och lagligt sätt. Under fredagen första skolveckan visade det sig att planeringen av skolskjutsarna på sina håll inte var tillräckligt bra. Detta har medfört att vi nu ser till att det alltid finns skolpersonal på plats i samband med när barnen åker från skolan för att se till att ingen buss blir överfull genom att fördela barnen mellan bussarna och att alla sitter ner och har bälten på sig. Under färd är det föraren som ansvarar för att alla elever använder bältet.

Dzenan Mahic, bildningschef Vara kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.