Snart kan du betala med Swish utomlands

Ekonomi
PUBLICERAD:
Ett europeiskt samarbete ska göra det möjligt att swisha även i utlandet. Arkivbild.
Foto: Isabell Höjman / TT

Snart blir det möjligt att använda Swish för att betala med mobilen även utomlands.

Sju aktörer i Europa går samman och bildar organisationen European Mobile Payment Systems Association (Empsa), vilket i ett inledande skede ska göra det möjligt för svenskar att använda Swish för betalningar i Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge.

"Önskemålet om att göra Swish-betalningar utanför Sverige har länge varit en hög prioritet bland våra sju miljoner användare". Med Empsa tar vi nu ett viktigt steg mot att göra det möjligt, samtidigt som vi stärker det europeiska samarbetet mellan mobila plånböcker”, säger Anna-Lena Wretman, vice ordförande på Empsa och vd för Swish, enligt ett pressmeddelande.

Fler länder förväntas ansluta sig till organisationen under de kommande månaderna.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.