Surt att lägga pengar på Rönnvägen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Filip Kowalski

Rönnvägen i Grästorp har nu förlorat sitt kännetecken. Samtliga rönnar som stått på rad är nu ett minne blott, och anledningen är varken barkborreinvasion eller att räven klagat på för sura bär, utan för att det ska gå en cykelväg där. Jag kan inte låta bli och undrar varför? Det här är alltså för den oinvigde en bred gata, dessutom väldigt lågt trafikerad (även med Grästorpsmått räknat), då den är att betrakta som en återvändsgata.

Varför används våra skattepengar till detta synnerligen onödiga arbete, när det finns gator i kommunen som är i så dåligt skick att man väl snart behöver ringa verkstad för att förboka besök för reparation av sönderkörd framvagn, om man befinner sig i annat fordon än försvarsmaktens bandvagnar? Ågatan, från Västra Torget, mot genomfarten vid Johannebergsbron, är ett tydligt exempel, och det finns fler gator där jämn asfalt utan håligheter är lika sällsynt som saltvatten i Nossan. En säker övergång mot Forshallspromenaden från den relativt nya cykelvägen (den var välinvesterad!) mot Tre Älgar är ett annat förslag på hur våra skattepengar hade kunnat spenderas bättre, såvida det nu inte ligger på trafikverket?

Men hur som helst, att fälla träd och lägga massa arbetstimmar och skattepengar på en cykelväg på 100-150 meter just bredvid en så bred och otrafikerad väg ser jag bara som ett enormt slöseri. Varför inte bara fixa lite färg och lägga en timme på att måla en vit linje vid sidan om man tydligare vill särskilja cyklister från bilister? Vad är det jag har missat?

Mattias

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.