Strömavbrott slog ut växel

Nyheter
PUBLICERAD:
Ett kortare strömavbrott drabbade de centrala delarna av Skövde på torsdagsförmiddagen. Avbrottet slog bland annat ut Skövde kommuns kontaktcenter som tillfälligt legat nere.

Avbrottet inträffade strax före kl 10.30 och varade i några minuter innan strömmen var tillbaka, troligtvis orsakat av åska.

"Just nu har det varit störningar i elnätet över hela Skövde. Tyvärr är det inget vi kan påverka då störningarna är orsakade av ett fel i Vattenfalls överliggande nät, detta på grund av åska", skriver Skövde Energi på sin hemsida.

Över 1 000 abonnenter var drabbade enligt Vattenfall.

Avbrottet hann dock ställa till det ordentligt för bland annat Skövde kommuns telefonväxel, även kallat kontaktcenter, som låg nere även efter avbrottet.

Vid klockan 11.20 var problemet ännu inte åtgärdat.

Räddningstjänsten fick också rycka ut på flera larm som orsakades av avbrottet, bland annat till Volvo Group Trucks Operations där ett gaslarm utlöstes.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.