Hoppa till huvudinnehållet

Gällkvistskolan slipper sparkrav

Publicerad:

Gällkvistskolan slipper ett sedan tidigare beslutat sparkrav på 600 000 kronor.

Det beslutade en enig barn- och utbildningsnämnd.

- Vi vill inte genomföra besparingen nu när de äntligen har landat i trygghet och arbetsro. Skolan behöver de här pengarna, säger nämndordföranden Lotta Grönlund Plöen.

I ett tilläggsyrkande föreslog S, V och MP att nämnden går till kommunfullmäktige och begär att nämnden kompenseras med motsvarande summa.

- Vi har en besvärlig ekonomisk situation. Konsekvensen av en återkallad besparing blir att någon annan av våra verksamheter drabbas, och det är inte rimligt, säger nämndens andre vice ordförande Therese Kristiansson (S).

Förslaget att Gällkvistskolan skulle slippa den besparing som nämnden beslutade om i juni kom från skolchefen Jonny Palmkvist. Enligt honom skulle ett sparkrav hota det pågående arbete med att skapa trygghet och studiero på skolan. Skolinspektionen har redan dömt kommunen att betala ett vite för att Gällkvistskolan inte har åtgärdat de brister som inspektionen pekat på.

- Jag har stort förtroende för rektorn Marie Tell, och jag tror att hela nämnden delar den uppfattningen. Nu måste hon få fortsätta arbetet med att skapa trygghet och studiero på skolan, säger Lotta Grönlund Plöen.

Artikeltaggar

GällkvistskolanJonny PalmkvistLotta Grönlund PlöenSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.