Arn: Ingen kompensation från SAS för flygstrejk

Ekonomi
PUBLICERAD:
Tusentals avgångar ställdes in under den veckolånga pilotstrejken hos SAS i våras. Arkivbild.
Foto: Tove Eriksson/TT

Flygbolaget SAS är inte skyldigt att betala ut kompensation till de passagerare som drabbades av pilotstrejken i våras. Det skriver Allmänna reklamationsnämnden (Arn) efter att prövat ett ärende i frågan.

"Allmänna reklamationsnämndens bedömning är att pilotstrejken på SAS var en extraordinär händelse. I det ärende som nämnden har prövat har SAS också bevisat att bolaget gjort allt som är rimligt för att undvika strejken och att den aktuella flygningen ställdes in", skriver Arn i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.