Hoppa till huvudinnehållet

Förlänger chefsrekrytering

Publicerad:
Gustaf Olsson, Skaras kommundirektör, vill bredda sökunderlaget i rekryteringen av en ny chef till barn- och utbildningsförvaltningen.
Gustaf Olsson, Skaras kommundirektör, vill bredda sökunderlaget i rekryteringen av en ny chef till barn- och utbildningsförvaltningen. Foto: Sören Turesson

Rekryteringen av en ny chef till barn- och utbildningsförvaltningen har förlängts med en månad.

– Vi vill om möjligt bredda sökunderlaget, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Tisdagen den 20 augusti var sista ansökningsdagen för de som kan tänka sig att bli skolchef i Skara efter Jonny Palmkvist. Efter det har den rekryteringsfirma som kommunen anlitar presenterat fem kandidater. Efter den presentationen bestämde sig kommunledningen FÖR att förlänga ansökningstiden med en månad.

– Det innebär inte att de fem är borta. Men vi vill gärna ha ett bredare underlag med tanke på var skolan står nu, inte minst ekonomiskt, säger Gustaf Olsson.

Enligt den den senaste ekonomiska prognosen går barn- och utbildningsförvaltningen mot ett underskott för 2019 på 13 miljoner kronor. Förvaltningen har vid ett par tillfällen presenterat besparingsförslag för politikerna i barn- och utbildningsnämnden, men politikerna har sagt nej till flera av dem.

I början av juni valde den nuvarande skolchefen Jonny Palmkvist att säga upp sig eftersom han inte ansåg sig kunna driva verksamheten i enlighet med den budget som den borgerliga ledningen presenterat.

– Den politiska ledningen och jag har olika syn på hur man ska styra en förvaltning och vilka utvecklingsbehov som finns. Jag är övertygad om att det blir bättre för både verksamheten och mig som person om jag lämnar mitt uppdrag, sa Jonny Palmkvist då i NLT.

Han är den första förvaltningschef i kommunen som öppet sagt upp sig i protest mot politiska beslut.

Jonny Palmkvist avslutar sin tjänst den 1 november.

Artikeltaggar

Gustaf OlssonJonny PalmkvistNyheterSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.