Fritt fram att dricka vatten i Årnäs och Österäng igen

Nyheter
PUBLICERAD:
Dricksvattnet i Årnäs och Österäng är nu friskförklarat. Därmed tas även kokrekommendationen bort, meddelar Götene vatten och värme på sin hemsida.

I torsdags uppmanade Götene kommun boende i Österäng och Årnäs att koka sitt dricksvatten.

Detta efter att vattenprover indikerat att det kan kunde finnas e-colibakterier i vattnet.

Götene vatten och värme har fått resultatet av proverna på dricksvattnet i Årnäs och Österäng som togs i torsdags. De visade att vattnet är helt rent, vilket betyder att kokningsrekommendationerna för dricksvattnet tas bort.

– Eftersom vattnet aldrig varit otjänligt, utan endast tjänligt med anmärkning så behöver vi inte vänta på att analyserna tre dagar i rad visar att vattnet är helt rent, skriver vd:n Stina Bergenheim.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.