Lastbilsdäck exploderade i olycka - en allvarligt skadad

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det var helt stopp i trafiken på riksväg 47 i höjd med Algutstorp, mellan Vara och Falköping, efter en trafikolycka på fredagsmorgonen.
Det var helt stopp i trafiken på riksväg 47 efter en svår trafikolycka på fredagsmorgonen. Lastbilschauffören fick föras till sjukhus med allvarliga skador.
Foto: Torbjorn Axelsson

Det var strax före sjutiden på fredagsmorgonen som olyckan inträffade.

Enligt polisen ska ett lastbilsdäck ha exploderat under färd vilket gjorde att lastbilen kom över på fel sida av vägbanan och kolliderade med en mötande bil.

– Lastbilen åkte av vägen och ut på en åker där den la sig, säger polisens stationsbefäl i Lidköping.

Chauffören av lastbilen har förts till sjukhuset i Skövde med förmodat allvarliga skador. Bilföraren ska ha klarat sig med lindriga skador, uppger polisen.

I samband med räddningsarbetet var det totalstopp på vägen men senare på förmiddagen kunde trafiken släppas på växelvis runt olycksplatsen.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.